luni, 7 martie 2011

1871: Englezii se organizează și fondează Rugby-Football Union



Cunoscuți pentru pragmatismul lor, pentru faptul că nu lasă nimic la voia sorții, englezii n-au lăsat să treacă mult timp de la despărțirea de fotbal și au fondat prima federație de rugby din lume.

În ianuarie 1871, președinții lui Richmond și Blackheath, Edwin Ash și Bryan Burns și-au invitat colegii de la celelalte grupări londoneze la o reuniune în care să se organizeze. Ideea principală era uniformizarea regulilor, iar aceasta nu se putea face decât în urma unor consultări. Astfel că în 26 ianuarie, reprezentanții a 21 de cluburi s-au întâlnit la Pall Mall Restaurant din Londra.

De origine franceză, stabilit în capitala Regatului Unit, Arthur Guillemard a propus și numele noului organism la care urmau să se afilieze cluburile: Rugby-Football Union - interesant este că rugby-ul a păstrat în titulatură cuvântul ”football”. Sugestia a fost acceptată în unanimitate.

Președinte al RFU a fost ales Algernon Rutter, un tânăr din Richmond care impresiona prin favoriții săi... Iar acesta, alături de M. Ash și Leonard Maton, s-au angajat să redacteze un alt regulament al jocului de rugby.

Marian-Valentin BURLACU (ADEVĂRUL)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu